Hello Future värvar Plastex tidigare vd
Ny medarbetare

Hello Future värvar Plastex tidigare vd

Om du jobbar på ett tillverkande företag och är nyfiken på digitalisering har vi en god nyhet: Hon heter Camilla H. Lindh, har ett brett cv och kommer som affärsutvecklare vara en brygga mellan Hello Future och våra kunder inom framförallt tillverkande industri.

“Jag är länken mellan vår digitala värld och det privata näringslivet. Dels hjälper jag kunder att översätta sina behov, dels att förstå vad Hello Future kan erbjuda. Och det här är en intressant tid att komma in i när vi står mitt i en kris där det är tydligare än någonsin att digitaliseringen är nödvändig, att den är en del av det framtida sättet att jobba på, men det här är svårt och vi måste bli bättre på att brygga över branscherna.”

Lång erfarenhet av organisationer i förändring

Camilla värvades tidigt i sin karriär från bankvärlden till ett Plastex i kris. Hon har sedan varit med på deras resa från konkurs till ett av Sveriges ledande tillverkningsföretag inom extrudering där hon både har agerat ekonomichef och vd. 

“På resan fick jag göra allt mellan himmel och jord för att strukturera oss till ett större företag. När resan var klar gick jag över till att konsulta i olika verksamheter, bland annat offentlig sektor där jag jobbade med förändringsarbeten. Tiden som konsult har gett mig en inblick i många olika branscher tillsammans med en bra bas att stå på för att greppa frågeställningar i olika miljöer och på olika nivåer på företagen.”

Camilla har också erfarenhet av styrelsearbete, bland annat för Partnerinvest Norr där hon fortfarande sitter med, men tidigare även för Teknikföretagen. Dessutom har hon en karriär bakom sig som entreprenör. I drygt 15 år har hon drivit företag, bland annat i Norge där hon jobbade mot olje- och gasbranschen samt mot fiskerinäringen. Erfarenheterna har gett henne en förståelse runt vad som krävs i vissa situationer på ett företag, till exempel i kristider som den här. 

“En chans att representera ett företag som jag tror på”

En av anledningarna att Camilla sökt sig till Hello Future är att hon själv har anlitat bolaget och har goda minnen av samarbetet.

“Jag har alltid uppskattat Hello Future och varit imponerad över den kunskap och höjd som finns inom bolaget. Det här är en drömsituation för mig som får mig att må bra och ger mig ett leende på läpparna varje dag. Jag älskar att träffa människor, få nätverka och representera ett företag som jag tror på. Jag tror på en framtid med digitalisering för tillverkande bolag. Det här är något vi måste bli så mycket bättre på och i dagsläget tror jag inte företagen förstår vad Hello Future kan göra. Att få hjälpa till med det känns jättespännande. Dessutom känns det spännande att få vara med och forma den här nya rollen på Hello Future samtidigt som jag ser fram emot att lyfta fram den stora ibland outnyttjade kompetensen som jag ser hos mina medarbetare.”

Är du nyfiken på vad digitalisering kan innebära för ditt företag? Kontakta Camilla.