Meny

Case Study

Access Nature lanserar en tjänst för att hjälpa människor att hitta och dela naturupplevelser

Access Natures grundare, Fredrik Brännström, kom till Hello Future med en konceptidé som vi först utforskade för att förstå tjänstens kärna och drivkrafter. Hello Future hjälpte denna startup skapa hela tjänsteupplevelsen, från varumärkesidentitet till teknisk utveckling. Appen, som hjälper användarna hitta bra platser och aktiviteter utomhus och i naturen, är nu tillgänglig för iOS (och snart även för Android).

”Hello Futures agila och användarcentrerade process gjorde utvecklingsarbetet till en fröjd. De tog min idé och utforskade och implementerade den på ett strålande sätt, i en verkligt kollaborativ process”

Fredrik Brännström, Access Nature

Utmaningar

Projektet hade tre huvudutmaningar:

Hur Hello Future hjälpte till

Huvudfokus i en användarcentrerad designprocess är just att verkligen förstå användarna. Vilka är potentiella Access Nature-användares behov, förväntningar och beteenden? Hur ser en kundresa ut, från dess att kunden upptäcker tjänsten till dess att den är en van och återkommande användare? Baserat på dessa undersökningar gjorde vi också användartestning för att säkerställa att gränssnittet var så tillgängligt och användarvänligt som möjligt.

Våra erfarenheter av att tidigare hjälpt ett antal startups var ovärderlig. Vi började med att skapa en s.k. Minimum Viable Product, en så enkel och avskalad variant som möjligt, för att så fort som möjligt kunna testa med verkliga användare, och fortsatte på det sättet med användartestning genom hela processen. Vi skapade allt grafiskt material, användarflöden, interaktionsdesign och utvecklade även den första iOS-appen. En Androidapp utvecklas för närvarande.

Resultat

Med Access Natures app kan du upptäcka och dela med dig av härliga naturupplevelser i din närhet. Dessutom kan du, om du är upplagd för lite mer äventyr, i appen också hitta erbjudanden om guide-ledda aktiviteter. Dessa guider är gallrade och utvalda av Access Nature för att säkerställa att det bara erbjuds aktiviteter av hög kvalitet.

Med appen kan du:

Appen har än så länge lanserats i utvalda delar av Sverige.

Ladda hem appen här

Hello!

Vill ni veta mer om våra erbjudanden inom produktutveckling och tjänstedesign?
Kontakta Leif Rehnström, leif@hellofuture.se