Meny
13 juni 2017

Almedalen: Finns det en framtid bortom storstäder och startups?

"Hur ska Sveriges industriella framtid omfatta mer än storstäder och startups?" Det är temat på det panelsamtal som Hello Future anordnar under årets Almedalsvecka. I samarbete med FEI, Företagsekonomiska institutet bjuder vi in till seminarium där de tillsammans med sakkunnig panel reder ut begreppet Digital transformation och Industri 4.0. Hur kan näringsliv och den offentliga sektorn förbereda sig för framtidens stora utmaningar?

Vi befinner oss mitt i det paradigmskifte som drivs av digitaliseringen, den fjärde industriella revolutionen. Vi ser effekter i både möjligheter och enorma samhällsutmaningar. Hur ser vi till att hela Sverige blir del av utvecklingen, och inte bara storstädernas innovations-kluster?

Hur ska hela Sverige kunna nyttja de möjligheter som nu finns och samtidigt hantera de uppenbara hot om utanförskap som kommer i utvecklingens kölvatten? Hur gör vi för att även traditionella företagen utanför storstadsregionerna drar nytta av möjligheterna med digitaliseringen? Och varför kommer det aldrig fungera att effektivisera sig in i framtiden? Morgondagens förändringsprocesser kräver allmän beredskap för kontinuerlig omställning och innovation. Vi måste ta kontroll på samtliga plan: samhälle, regioner, industri, företag och ner på individnivå. För att möta Industri 4.0 behövs framförhållning och samarbete mellan samhällets samtliga parter, framförallt mellan näringslivet och den lagstiftande makten. 

Medverkande:
  • Po Tidholm, Journalist
  • Lena Carlsson, Chefsstrateg digitalisering, Tillväxtverket
  • Johan Carlstedt, Senior projektledare, IVA
  • Kalle Jegers, Senior resercher, Hello Future
  • David Mothander, Förbundsdirektör, IT & Telekomföretagen

Tid och plats:
3 juli 2017 
13:00 - 14:00
Tunnbindaregatan 7, Visby

Facebookevent

Hjälp oss gärna att sprida detta vidare!

Hello!

Vill ni också ta er in i framtiden?
Kontakta Leif Rehnström, leif@hellofuture.se