Meny
15 maj 2018

Från inspiration till innovation - Hello Future på Internetdagarna 2018

För andra året i rad har Hello Future fått förtroendet att vara en av medarrangörerna på Internetdagarna. I år är vårt fokus helt och hållet på innovation, och hur man tar sig från framtidsspaningar, trendrapporter och inspiration till att faktiskt skapa struktur på sitt innovationsarbete för högre tempo och påtagliga resultat.

Hello Futures temaspår på Internetdagarna i november i fjol var en av höjdpunkterna på ett väldigt händelserikt år. Därför är vi oerhört glada att återigen ha fått förtroendet från huvudarrangören Internetstiftelsen som för 19:e året samlar människor som formar vår digitala värld idag och i framtiden. 2017 deltog drygt 2000 på Internetdagarna och årets arrangemang äger rum den 19–20 november på Stockholm Waterfront. Hello Futures temadag är måndagen den 19/11. 

Från inspiration till innovation - Internetdagarna 19 november

– Innovation är en stor pusselbit i utmaningen som företag, myndigheter, kommuner och samhället i stort står inför; att anpassa sin verksamhet till den digitala medborgaren och konsumenten och att utforska och utforma nya digitala tjänster och affärsmodeller, säger Tove Nyberg, som tillsammans med Petter Hanberger leder arbetet från Hello Future sida.

Begreppet innovation används vitt och brett av väldigt många idag, men alldeles för ofta tenderar initiativen att stanna vid spaningar, trendrapporter och inspirationsworkshops. Vårt fokus under den här dagen kommer vara "action", dvs hur man tar sig framåt, från att prata om innovation till att faktiskt göra innovation. För de allra flesta "traditionella" organisationer kommer detta inte naturligt, eftersom det kräver en annan typ av utforskande kultur och arbetssätt.

– Just nu är vi i full färd med att boka upp bra talare, säger Petter. Vi kommer få träffa personer dels från organisationer som ligger långt fram och sedan länge jobbat med innovation på ett strategiskt och systematiskt sätt, men också de som nyligen klivit in i processen att börja jobba med innovation. Dessutom kommer vi djupdyka i innovationssprinten som ett verktyg för att sätta fart.

Följ evenemanget på Facebook för mer info om biljettförsäljning och talare

Hello!

Vill ni också ta er in i framtiden?
Kontakta Leif Rehnström, leif@hellofuture.se