Per och Samuel öppnar Hello Futures Umeåkontor

Per och Samuel öppnar Hello Futures Umeåkontor

När vi nu öppnar kontor i Umeå gör vi det genom att värva två bekanta ansikten: Samuel och Per från design- och textbyrån Uppfatta, som vi samarbetat med i två års tid. Varför valde de att göra skiftet och vad kommer de att bidra med på Hello Future?

Hello Future har öppnat ett kontor i Umeå som till att börja med kommer befolkas av Per Lundgren och Samuel Stenberg, som under de senaste åtta åren drivit bolaget Uppfatta tillsammans. Det känns roligt att äntligen få sudda bort gränserna och börja jobba tillsammans fullt ut, efter några år av samarbete mellan Hello Future och Uppfatta (lyssnar du på Transformationspodden har du t.ex. redan hört deras röster).

Varför har ni valt att ansluta er till Hello Future?

– Under åren av samarbete har vi haft möjlighet att prata med många av Hello Futures kunder, förklarar Per. Alla de samtalen har gjort oss trygga, dels med att Hello Future gör bra saker, dels med att det här kommer vara en fantastisk sak att lägga sitt engagemang på.

Samuel fortsätter:

– Ja, det spännande är att Hello Future har en så tydlig idé om vad de vill åstadkomma, vad de ska vara bäst på och bidra med i ett samhällsperspektiv, säger Samuel. Det drivet ser man sällan och det gör att det känns inspirerande att få vara med och se vad jag kan bidra med.

Både Samuel och Per har akademiska bakgrunder inom svenska och engelska och har under många år jobbat med designmetodik i sina kommunikationsprojekt. De kommer bland annat att kliva in i våra tjänstedesignprojekt som facilitörer i workshops och även arbeta med att stärka kommunikationen både för Hello Future och våra kunder.

Vilken roll tänker ni att kommunikation har i digital transformation?

– Jag tror att kommunikation är essentiellt i digital transformation, säger Samuel. Förståelse för begrepp, idéer och visioner behövs för att samarbeten ska fungera och för att stora organisationer ska kunna röra sig framåt mot ett gemensamt mål. Ibland kan det här kommunikativa lagret vara direkt avgörande för hur du klarar av en förändring. Hur pratar vi om det här? Hur sprider vi det i organisationen? Hur skapar vi engagemang för att agera och förändra? 

Vad ser ni mest fram emot att hugga tänderna i på era nya jobb då?

– Det känns nästan som en stress i kroppen att många organisationer, både inom offentlig och privat sektor, snarare jobbar mot än med den digitala utvecklingen, säger Per. Så jag ser fram emot att få tillgängliggöra Hello Futures kunskap och metoder. Sen ser jag också fram emot att använda mina kommunikationskunskaper i Hello Futures designprocess.

På Hello Future är vi mycket glada att ha knutit Per och Samuel till oss, och nu är vi spända på att se hur vår relation till Umeå kan utvecklas och vilka samarbeten som kan uppstå där. Vi jobbar redan nära Umeå kommun och med vårt nyöppnade kontor kommer vi närmare såväl kommunen som Designhögskolan.