Mobilapp för att hitta och dela naturupplevelser
Mobila tjänster

Mobilapp för att hitta och dela naturupplevelser

Access Natures grundare, Fredrik Brännström, kom till Hello Future med en konceptidé som vi först utforskade för att förstå tjänstens kärna och drivkrafter. Hello Future hjälpte denna startup skapa hela tjänsteupplevelsen, från varumärkesidentitet till teknisk utveckling. Appen, som hjälper användarna hitta bra platser och aktiviteter utomhus och i naturen, är nu tillgänglig för iOS och Android.

Utmaningar

Projektet hade tre huvudutmaningar:

  • Startup-perspektivet: Prioritera rätt features från start. I Access Natures fall innebar det att ha fokus på karttjänsten och användarupplevelsen i att hitta och lägga till nya platser. Detta i sin tur betydde att man var tvungen att motstå frestelsen att lägga till andra idéer och features.
  • Fokusera: Göra det väldigt enkelt för användare att lägga till nya platser.
  • Balansera: Tillåt användargenererat material, och skapa samtidigt ett visuellt tilltalande gränssnitt med fantastisk användarupplevelse.

Hur Hello Future hjälpte till

Huvudfokus i en användarcentrerad designprocess är just att verkligen förstå användarna. Vilka är potentiella Access Nature-användares behov, förväntningar och beteenden? Hur ser en kundresa ut, från dess att kunden upptäcker tjänsten till dess att den är en van och återkommande användare? Baserat på dessa undersökningar gjorde vi också användartestning för att säkerställa att gränssnittet var så tillgängligt och användarvänligt som möjligt.

“Hello Futures agila och användarcentrerade process gjorde utvecklingsarbetet till en fröjd. De tog min idé och utforskade och implementerade den på ett strålande sätt, i en verkligt kollaborativ process”

Fredrik Brännström, Access Nature

Våra erfarenheter av att tidigare hjälpt ett antal startups var ovärderlig. Vi började med att skapa en s.k. Minimum Viable Product, en så enkel och avskalad variant som möjligt, för att så fort som möjligt kunna testa med verkliga användare, och fortsatte på det sättet med användartestning genom hela processen. Vi skapade allt grafiskt material, användarflöden, interaktionsdesign och utvecklade även den första iOS-appen. En Androidapp utvecklas för närvarande.

Resultat

Med Access Natures app kan du upptäcka och dela med dig av härliga naturupplevelser i din närhet. Dessutom kan du, om du är upplagd för lite mer äventyr, i appen också hitta erbjudanden om guide-ledda aktiviteter. Dessa guider är gallrade och utvalda av Access Nature för att säkerställa att det bara erbjuds aktiviteter av hög kvalitet.

Med appen kan du:

  • Söka aktiviteter och platser runt omkring dig baserat på olika upplevelsekategorier
  • Få kartvägledning och parkeringsinformation
  • Lägga till dina egna favoritplatser med bilder och beskrivningar
  • Se betyg och kommentarer från andra användare
  • Boka guider för mer avancerade aktiviteter
  • Hitta information om tillgänglighet och svårighet att nå olika platser