Startpunkten för ett lyckat tekniskt projekt

Startpunkten för ett lyckat tekniskt projekt

Jonas är en av Hello Futures originalmedlemmar med lång erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan design, teknik och framtidsfrågor. Här är hans tips på hur du drar igång ett tekniskt projekt.

mars 2023Göra innovation

Har ni en idé på en teknisk lösning, men ingen aning om hur man beskriver och definierar den på ett sätt som gör det enkelt att kommunicera det för utvecklare?

Här kommer vår definitionsdag in. Med den får ni hjälp att skapa en tydlig produktbeskrivning, att översätta era tankar till användarberättelser och få en struktur över vad som är viktigast att börja med. Vi kan också hjälpa till med att skapa en visuell prototyp om det saknas.

Resultatet från en scope workshop är i första tänkt att fungera som ett material för att prata med IT-avdelningen, som upphandlingsunderlag eller för all del något för Hello Futures utvecklare att bita i. Ni äger slutresultatet och tar det vidare som ni vill – målet med workshopen är att hjälpa er bli bättre beställare.

Många organisationer som gjort detta vittnar också om andra fördelar med det här formatet, men jag har inte fått hur mycket plats som helst i nyhetsbrevet – hör av dig till mig så pratar vi vidare!

Jonas Persson
Jonas Persson