Tack till deltagarna på träningslägret för innovationsledare i Skellefteå

Tack till deltagarna på träningslägret för innovationsledare i Skellefteå

Den 19 september 2023 samlades verksamhetsutvecklare och innovationsledare från olika delar av Sverige på The Wood Hotel i Skellefteå för att genomföra den allra första upplagan av Hello Futures träningsläger för innovationsledare.

november 2023Träna på innovation

Tänk dig att du vaknar upp på The Wood Hotel i ett Skellefteå där löven gulnat och regnet studsar mot glasrutor som går från golv till tak. Du tar hissen ner till våning 4 där du först äter frukost, och sedan öppnar dörren till ett stort rum med panoramavy mot staden där ett gäng andra förväntansfulla personer sitter, med liknande dagliga innovationsutmaningar som du. 

Tänk dig att du sätter dig på en ledig stol och inser att den här utbildningen inte handlar om att sitta kvar på den stolen och bli matad med teori, utan om att faktiskt göra tillsammans med andra. Precis det här fick deltagarna i Skellefteå vara med om, något som ledde till allt från träningsvärk i hjärnan till nya verktyg och starkare nätverk. 

3 dagar av praktisk träning

Under träningslägret fick deltagarna tillsammans kliva in i ett noggrant planerat scenario under tre dagar där de ställdes inför uppgifter designade för att träna de förmågor som en effektiv innovationsledare behöver behärska år 2023.

För att träningen skulle bli så verklighetstrogen som möjligt spelade Hello Future olika roller som tvingade deltagarna att agera, fatta beslut och röra sig snabbt framåt på ett sätt som var tänkt att simulera verkligheten snarare än den tillrättalagda teoretiska dimensionen som utbildningar ofta fastnar i. 

Ambitionen från oss på Hello Future var att deltagarna skulle få skapa minnen av praktiskt görande och att den erfarenheten skulle bli mycket mer användbar i deras dagliga yrkesliv än vad ännu mer teori skulle vara. 

Nyfiken på fler sätt att träna på innovation? Här hittar du Hello Futures kurs i tjänstedesign.

“Himla roligt, utmanande och krävande på nivåer som jag nog inte tänkt mig innan.”

— Maria Pettersson, Uppsala kommun

Utbildning 〜

Anmäl dig till nästa träningsläger

Du kan när som helst skriva upp dig på väntelistan för att få förhandsinformation om nästa träningsläger.