Tränings­läger för innovations­ledare

Vill du behärska rollen som innovationsledare bättre? Stäng ner mejlen och kavla upp ärmarna för att tillsammans med nya kontakter under 3 dagar träna på de förmågor som behövs för att bli en effektiv innovationsledare.


Anmäl intresse

“Himla roligt, utmanande och krävande på nivåer som jag nog inte tänkt mig innan.”

Maria Pettersson
Innovationsledare

“Jag har gått utbildningar tidigare där jag sitter på en stol och blir matad. Och när jag kommer hem vet jag inte riktigt vad jag har lärt mig. Därför tyckte jag att det var väldigt tilltalande att träna. Då är det jag som ska jobba. Och då tror jag att det jag har lärt mig sitter kvar.”

Karin Evenholt
Verksamhetskonsult

“Jag tar med mig konkreta modeller och verktyg för hur vi kan börja bygga upp vårt innovationssystem. Nu är det dags att vi börjar jobba strukturerat och uthålligt med de innovationer vi faktiskt har. Nu blir det ordning och reda.”

Lena Tamme
Innovationsledare

Nästa tillfälle: [meddelas senare]

 • Begränsat antal platser, först till kvarn.
 • Start 8:30 varje dag. Avslut 16:00 på onsdagen.
 • Fika för- och eftermiddagar, lunch 3 dagar, middag 1 dag.
 • 1 månads fri tillgång till Box3, som också är kursplattform, ingår. 

 

Anmäl dig idag Skriv upp dig på intresselistan

*Intresselistan är för dig som inte kan delta på nästa träningsläger men som gärna får information om kommande läger.

“Jag tror att man ganska ofta är ensam i rollen som innovationsledare eller verksamhetsutvecklare. De här dagarna har gett oss stöd i att förstå vad som är viktiga färdigheter för att jobba med det här, men även efter de här träffarna att ha kvar ett nätverk där man kan ta del av varandras erfarenheter och få tips och stöd i rollen. Det kommer göra nytta för mig”

Johanna Nyman
Verksamhetsutvecklare

“För mig som är ganska ny var det bra och givande att få träna på själva upplägget på innovationssystemet. Och få bolla det med andra och få input på hur de tänker. Så för mig handlar det mycket om att ta med mig en bra planering och strategi för hur man kan göra ett bra upplägg”

Mia Lindmark
Innovationsledare

“Vi har fått kavla upp ärmarna och fått jobba hands on, och det gillar jag”

Carina Norman
Verksamhetsutvecklare

Ställ dina frågor till mig

Per Lundgren
Per Lundgren

Praktisk träning av relevanta förmågor

Lägret är skapat för dig som:

 1. behöver driva eller skapa förutsättningarna för förändring och utveckling inom din organisation, oavsett om du kallar dig innovationsledare, verksamhetsutvecklare eller något annat. 
 2. inte vill ha fler utbildningar där någon pratar och de andra sitter i bänkar och lyssnar
 3. har en grundförståelse för innovationsmetodik men undrar hur ni ska komma igång att arbeta med innovation på riktigt.

Du kommer tillsammans med de andra deltagarna utmanas att lösa olika problem som innovationsledare behöver klara av i innovationsprocessen, såsom att:

 • bygga innovationssystem
 • hantera kniviga situationer och röriga processer
 • designa innovationsmöten
 • gå från idé till implementation.

Under lägret och ytterligare en månad har du full tillgång till Box3, den digitala verktygslådan för innovationsledare, som också agerar kursplattform. Så det teoretiska material som stöttar er i görandet under lägret, har du kvar och kan se om och om igen samt visa kollegor.

Allt under guidning av Hello Futures erfarna (och trevliga) innovationsledare.

 

Varför ett träningsläger för innovationsledare?

I vårt dagliga arbete med innovationsledare inom både offentlig och privat sektor har vi märkt att det finns ett behov av att både förstå och behärska rollen bättre. Vi hör bland annat att det är:

 • svårt att få ihop helheten
 • svårt att få med sig ledningen & ta sig förbi internt motstånd
 • lätt att fastna i idéstadiet
 • svårt att få till systematiken i innovationsarbetet i vardagen enligt ISO-standarden.

Och ja: rollen som innovationsledare ställer högra krav. Vissa saker behöver du bli proffs på, andra åtminstone förstå tillräckligt bra för att bli en duktig beställare.

* Du har enligt lag 14 dagars ångerrätt på ditt köp.

* Avbokning kan ske utan kostnad senast 30 dagar innan kursstart.

* Vid sen avbokning kan Hello Future inte återbetala kursavgift eller boende, däremot får du överlåta kursplatsen till en annan person.

* Vid för få anmälda eller oväntade förändringar i förutsättningar som påverkar Hello Futures möjlighet att genomföra arrangemanget, förbehåller vi oss rätten att ställa in evenemanget. Hela kostnaden återbetalas då givetvis.