Program för ledningsgrupper 〜

3 Box-programmet

Har ni svårt att hitta balansen mellan att effektivisera kärnverksamheten och att bygga en bättre framtid? En verksamhetsanalys med Hello Future skapar tydlighet och action i utvecklingsarbetet under 3 halvdagar som guidar dig och din ledningsgrupp utifrån 3box-modellen.

Kontakta oss

Skellefteå Kraft Bostaden Skellefteå buss

Skapa tydlighet och framåtrörelse i utvecklingsarbetet

En av de svåraste utmaningarna för en ledningsgrupp är att balansera nutid, dåtid och framtid. Från forskningen vet vi dock att organisationer som lyckas över tid klarar av just detta – att hantera tre olika tidshorisonter samtidigt. Med hjälp av 3 Box-modellen kan vi se dessa horisonter framför oss som tre lådor (nutid, dåtid, framtid). Det här programmet handlar om att skapa en balans mellan era lådor som hjälper er att effektivisera kärnverksamheten, avsluta sådant som håller er tillbaka i det förflutna för att på så sätt skapa utrymme att bygga framtiden.
 
Målet med det här programmet är att ge er tydlighet och framåtrörelse i utvecklingsarbetet. När programmet är slut vill vi att ni ska veta vad ni ska göra här och nu för att få fart på utvecklingen på ett sätt som ger balans mellan er verksamhet här och nu, och utvecklingen mot en positiv framtid.

Programmet är baserat på 3 Box-modellen, utvecklad av innovationsprofessorn Vijay Govindarajan. Det är designat utifrån Hello Futures erfarenhet av att guida ledningsgrupper i utvecklingsfrågor. 

  • Dag 1: Hur ser er låda 1 ut? Vad gör ni för att effektivisera den och hur väl kommer den funka för er på sikt?
  • Dag 2: Vad finns i låda 3 i dag och vad saknas? Vad kan ni lägga i låda 2?
  • Dag 3: Vad ska ni fokusera på för att skapa en bra balans mellan lådorna?

Tid

  • Programmet tar ca 2–8 veckor att genomföra beroende på era kalendrar.
Låter det intressant? Kontakta Leif för ett förutsättningslöst digitalt startmöte. Där får ni chans att ställa frågor och vi kan jämföra kalendrar för att hitta någonting som funkar för er. 
Leif Rehnström
Leif Rehnström