Kickstarta ert projekt

Sitter ni med ett utforskande projekt, eller en idé till en digital tjänst eller produkt, som ni inte vet hur ni ska hantera för att komma igång med? Är ni nyfikna på att arbeta agilt och användarcentrerat? Då är vår definitionsdag något för er.

Kontakta oss

“Den inledande workshopen är det bästa sättet jag någonsin startat en arbetsprocess på när det handlar om en ny och komplex utmaning”

Johanne Lindgren, Hållbarhetschef Bostaden Umeå

Hur ser processen ut?

Kontakta oss för ett första samtal kring era utmaningar och ert projekt. Vi kommer sedan tillsammans överens om en dag som passar alla. Workshopen kan antingen genomföras digitalt eller fysiskt lite beroende på förutsättningarna. 

Själva definitionsdagen är normalt 4-6 timmar lång med en lunchpaus. Vi går igenom vad det innebär att arbeta agilt, pratar igenom ert projekt och bryter ner det i användarberättelser. Slutresultatet kommer ge er en tydlig specifikation som går använda som beställnings- eller upphandlingsunderlag, en första roadmap, samt en förståelse för vad ni i organisationen behöver ta för nästa steg.

När passar det med en definitionsdag?

Vi använder denna workshop i alla våra digitala projekt, men den har även använts i tjänstedesign- och innovationsprocesser när det är dags att göra projekt av våra idéer. Är det ett riktigt omfattande projekt kommer en dag inte att räcka, men kan vara en startpunkt för att skapa en första överblick.

Kontakta oss om du vill veta mer:

Nyfiken på agil utveckling?

Här är två tips från Transformationspodden:

#94 – Fyra kommunbolag i en agil process – så lyckades Renhållningsappen

Fyra kommunbolag, utan större vana av innovationsprocesser och agilt arbete, ger sig in i en gemensam utvecklings- och digitaliseringsprocess – och lyckas!

Lyssna på avsnitt #94

#48 – Agilt arbetsätt – ett smidigare sätt att realisera en idé

Vad innebär agil metodik vid mjukvaruutveckling och vilka stora fördelar finns? Transformationspodden gästas av Hello Futures Simon Mare och Martin Gudmundsson som jobbar dagligen med att ta idéer från ritbordet till fungerande digitala tjänster.

Lyssna på avsnitt #48